Bułeczki ( z 3 mąk: kukurydzianej, pszennej i razowej) z czekoladą i marmoladą
Składniki:
0,5 kg mąki (moze być pszenna, ja pomieszłam dałam trochę razowej, pszennej i kukurydzianej), szczypta soli,
8 dag margaryny,
2 jajka,
szklanka mleka,
opakowanie cukru waniliowego,
3 łyżki cukru kryształ,
3-4 dag drozdży.
Wykonanie: Cukier kryształ połączyć z cukrem waniliowym dodać 2 jajka, sól i ubić. Margaryne roztopić i ostudzić. Do drożdzy dodać 2 łyzki mleka (letnie) ,łyżka cukru, 2 łyżki mąki - wymieszać i postawic do rośnięcia, gdy podrosną dodać do ubitych jaj oraz dodać reszte składników i uformować ciasto a następnie dodać margaryne. Postawić do rośnięcia. Następnie formować bułeczki, rogaliki co tylko chcesz:) Postawić na chwilkę na blaszy a następnie piec w 180 stopniach ok 40 minut. Do bułeczek mozesz dac co tylko chcesz. Smacznego :)
proszę tą z czeko;D
OdpowiedzUsuńZ chęcią zjadłabym obie wersje ;)
OdpowiedzUsuńJest szansa żebyś podała przepis? Uwielbiam razowe słodkości:)
OdpowiedzUsuńI am drooling over here!
OdpowiedzUsuńbułeczki z czekoladą.. mniam.
OdpowiedzUsuńDomowe bułeczki, ale super śniadanie. Z marmoladą albo masłem orzechowym poproszę <3
OdpowiedzUsuńTakie bułeczki to ja zawsze (oprócz dzisiaj, bo chyba już niczego nie tknę po maratonie ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam twoje bułeczkowe poranki :D
OdpowiedzUsuńChyba też niedługo spróbuje takie zrobić , wyglądają mega :D
OdpowiedzUsuńAle cudne, jak z cukierni, pełna profeska :D
OdpowiedzUsuńajajj...ale wyglądają pysznie!
OdpowiedzUsuńco do placuszków z ricotty - są wspaniałe, takie śmietankowe i delikatne.
Ile ci wyszło bułeczek z tej porcji mąki ? 4 ?
OdpowiedzUsuń