sobota, 7 lipca 2012

60



cukiniowe pancakes z maślanką i kostką kokosowej czekolady

Szczerze wyszły przepyszne:)

Przepis:
1 szklanka startej cukini(odciśniętej z nadmiaru wody)
1/3 szklanki maślanki
3 łyżki mąki pełnoziarnistej
1 małe jajko
szczypta sody
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
substancja słodząca

Wszystkie składniki wymieszać, rozgrzać patelnię i smażyć. Podawać z czym kto lubi etc : dżem, jogurt, czekolada...
Korzystałam z tego przepisu

Naleśnikowa Sobota 2

10 komentarzy:

  1. uwielbiam czekoladę kokosową<3
    a placuszki pierwsza klasa, z cukinią są zawsze pyszne:D

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie dziwię się, że wyszły przepyszne :)
    Miałam ostatnio kupić tą czekoladę! :D

    OdpowiedzUsuń
  3. kokosowa czekolada! <3 moja ulubiona :-)
    wspaniale placuszki!

    OdpowiedzUsuń
  4. kokosową czeko to ja zabieram:D!

    OdpowiedzUsuń
  5. cukiniowych na słodko nie próbowałam, ale wyglądają przepysznie :>

    OdpowiedzUsuń
  6. Wierzę na słowo! Schogetten? :>

    OdpowiedzUsuń
  7. mniam ,pyszna góra placków ;)
    na śniadanko znakomicie !

    OdpowiedzUsuń
  8. Wyszły Ci znakomicie. Nic dodać, nic ująć :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Kostka czekolady jak wiśnia na torcie :D. Wyglądają super i pewnie smakują jeszcze lepiej ;).

    OdpowiedzUsuń
  10. mniam, zastanawiałam się ostatnio nad zrobieniem cukiniowych pancakesów, z jakiego przepisu robiłaś? wyglądają super.

    OdpowiedzUsuń