środa, 29 maja 2013

103



pieczona owsianka z dżemem truskawkowym

Drugie podejście bardziej udane od poprzedniego, pyszna i zapychająca:)
Korzystałam z tego przepisu. Ale pozmieniałam troszkę:)

Przepis:- 50g płatków owsianych- łyżeczka proszku budyniowego
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia- łyżka wiórek kokosowych- ok. 3/4 szklanki mleka (niepełna szklanka)
- dodatki: ja dałam dżem i migdałyNagrzewamy piekarnik (z naczynkiem w środku) do 190 stopni. Kiedy się nagrzewa, my łączymy wszystkie suche składniki w jednej misce. Kiedy piekarnik się nagrzeje, wyciągamy naczynko. Do naszej mieszanki wlewamy mleko i mieszamy.  Piekłam około 35 minut.

5 komentarzy:

  1. i następna pieczona owsianka!:) cudowne miałaś śniadanie

    OdpowiedzUsuń
  2. Cieszę się, że smakowało :) Wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pieczone, uwielbiam! Pysznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  4. znowu nie pomyślałabym że jest pieczona :D pycha!

    OdpowiedzUsuń
  5. dawno już takiej nie robiłam, pewnie ,że pyszna *-*

    OdpowiedzUsuń